Over ons

FD Business maakt een mooie groei door, ook internationaal. Onlangs breidden we ons portfolio uit met de overname van IPE, een platform dat zich met verschillende publicaties richt op Europese pensioen- en beleggingsbeslissers. En we vergrootten ons belang in Investment Officer, dat actief is in de Benelux. 

Onze toonaangevende, onafhankelijke journalistieke titels zijn volwaardige platforms die onze lezers op verschillende manieren van informatie voorzien over de markten die hen interesseren. Naast onze magazines hebben we websites, nieuwsbrieven, speciale evenementen en we produceren steeds meer boeiende podcasts over specifieke onderwerpen.

Ruimte voor ontwikkeling in een bedrijf dat volop groeit


Sinds de start van FD Business in 2019 als een aparte business unit binnen de FD Mediagroep, zijn we uitgegroeid tot een team van ongeveer 100 getalenteerde collega’s. Deze groei is voornamelijk te danken aan de uitbreiding van ons portfolio met nieuwe titels die we zelf opzetten of overnemen. Het mooie is dat dit ook weer leidt tot kruisbestuiving: redactionele stukken voor Pensioen Pro vinden bijvoorbeeld vaak hun weg naar de internationale titels van IPE. Bovendien organiseren we, als gevolg van onze internationalisering, evenementen in het buitenland voor onze lezers en adverteerders.


Ook ruim baan voor jouw ambities

Bij FD Business krijg je de vrijheid om je functie naar eigen inzicht vorm te geven en je eigen ambities waar te maken. We bieden talloze mogelijkheden voor persoonlijke groei, door training “on the job” en ook door workshops, interne trainingen of het volgen van gerichte opleidingen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, en het is dan fijn om te weten dat je collega’s altijd bereid zijn om je te ondersteunen. FD Business is een organisatie met een platte structuur, wat betekent dat zaken snel en efficiënt worden geregeld.

Samenwerken op een toplocatie of vanuit huis

FD Business zit samen met Het Financieele Dagblad en BNR boven restaurant Dauphine op het Prins Bernhardplein, recht tegenover het Amstelstation. We zijn uitstekend bereikbaar, of je nu met het openbaar vervoer, de fiets of toch met de auto komt (er is een parkeergarage onder het gebouw). De meeste collega’s combineren een aantal dagen werken op kantoor met thuiswerken. We hebben uitstekende regelingen om dit mogelijk te maken. Omdat niet iedereen dagelijks op kantoor is, besteden we veel aandacht aan het versterken van het teamgevoel. Daarom organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten op kantoor of daarbuiten.

Onderdeel van de FD Mediagroep: dat heeft z’n voordelen

We zijn onderdeel van FD Mediagroep, net als Het Financieele Dagblad, BNR en Company.Info: onmisbare bronnen voor zakelijke beslissers. Deze bedrijven, ieder met hun eigen cultuur, zijn allemaal actief in het verzamelen, onderzoeken, ordenen en presenteren van actueel financieel-economisch nieuws en informatie. Daarbij werken we nauw samen. Zo wisselen onze redacties en de redactie van Het Financieele Dagblad informatie uit. Maken we podcasts samen met BNR en gaan redacteuren regelmatig hun licht opsteken bij de data-specialisten van Company.info. Als je bij FD Business werkt, maak je echt deel uit van dit groter geheel.

Meer vacatures bij FD Mediagroep